Черно море продължава да доказва класа, борбеност и отборен дух. Варненци разбиха Лукойл Академик с 91:65 в трети полуфинален мач от плейофите по баскетбол. Така "моряците" намалиха изоставането си в серията на 1:2 победи, като се играе до три успеха от пет мача. Следващият четвърти двубой е в петък (15 май) от 18:00 часа отново във Варна. Припомняме, че именно Черно море срази Лукойл Академик на финала за Купата на България, след което в клуба от Правец настанаха сериозни сътресения.

Лукойл Академик направи рекордните 30 грешки, а домакините играха стегнато, добре в защита и имаха добра стрелба. Първата част завърши при 27:21 за Черно море. Във втората вицешампионите останаха без кош повече от 6 минути, за които варненци дръпнаха с 20 точки след техническо нарушение, отсъдено на пейката на гостите. В средата на периода националът Станимир Маринов получи тежък удар в лицето от Тери Смит и закратко напусна паркета, за да му бъде оказана лекарска помощ. След 20 минути на паркета таблото светна при 53:31 за момчетата на Драган Баич.

След паузата треньорът на варненци получи трето техническо в двубоя, след като изрази несъгласието си със съдийско решение. Това обаче не попречи на варненци, които стигнаха до аванс от 30 точки – 67:37. В последната четвърт варненци отново доминираха, след като започнаха с период от 10:0. Така в крайна сметка на таблото остана 91:65 за Черно море.

Милош Коматина се отчете 15 точки за Черно море. Лени Даниел добави 14 и 7 борби. Милян Бочка се отчете с 11 точки и 6 асистенции. По 10 точки нанизаха Асен Великов и Станимир Маринов. Ди Браун бе най-резултатен за Лукойл Академик с 16 точки. Тери Смит остана с 15./БЛИЦ

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК