Канада продължи наказателната си акция на световното първенство по хокей на лед в Чехия. В мач от Група „А“ „кленовите листа“ се наложиха с 10:1 над Австрия.
 
Това е втори мач на турнира, в който канадците вкарват десет гола. Преди това те нанизаха толкова и на Германия, но тогава не допуснаха попадение във вратата си. Тимът на Тод Маклилън завършва груповата фаза със седем победи в седем мача и 49 вкарани гола.
 
Джейсън Спеца и Мат Дюшейн се отличиха с по 2 гола и 2 асистенции за успеха над австрийците. Точни за успеха бяха още Тайсън Бари, Тайлър Хол, Арън Екблад, Джордан Еберле, Нейтън Макинън и Брейдън Шен. Доминик Хайнрих вкара за Австрия. Любопитното е, че канадските хокеисти не изтърпяха нито една минута наказание по време на мача.
 
Канада завършва на първо място в групата с пълен актив от 21 точки и на 1/4-финалите ще играе с Беларус. Австрия за момента е на шеста позиция с пет точки, но ще трепери до края на мача между Латвия и Франция, за да разбере дали изпада или остава в хокейния елит.