„А дали е така...”, се пееше в една много хубава песен на големия Васил Найденов. „А дали е така” се питаме и ние. Вчера някак случайно Локомотив (София) загуби с 0:1 на своя стадион от Берое. Логичен резултат, два равностойни тима и както обичат да казват треньорите – в такъв мач, който вкара първи, печели.

Нищо съмнително може би нямаше да има, ако след този мач не предстояха едни много празнични събития в Разград. Ще им пее Цеца, трибуна ще откриват, празник голям. А местният тим си има една хубава преднина в „А” група – 8 точки пред втория Локомотив (София). Който пък гостува в Разград точно при визитата на въпросната сръбска певица.

И по чиста случайност точно тогава – сред пълен стадион, певици, ВИП гости и нова трибуна, Лудогорец може да стане шампион. Навръх рождения си ден. Ако победи Локомотив (София) или мача завърши наравно. Някак удобно точно загубата на „железничарите” от Берое направи така, че разградчани да могат да вдигнат трофея за четвърти пореден път на празника си. Случайност (да не си помислите нещо друго)!

Представете си картинката – стадионът се пука по шевовете (все пак Цеца им пее), Козмин Моци няма да вдига средни пръсти, а ще реже лентички пред трибуната с негово име, Разград е във възторг, Боби Михайлов ръкопляска от ВИП-а.. Какво повече му трябва на човек. Звучи като приказка.

Щеше наистина да е такава, ако не бяхме наясно какво представлява българският футбол. Кой коли, кой беси и кой казва „кога”, „как” и „защо” да се случват нещата... А онзи горе ще си пляска, седналият до него ще вдигне победоносно ръце, ще вдигне и титлата. Никой не отрича, че тя е заслужена, но защо толкова явно? На кого бе нужен целия цирк? Не можеше ли да се изчака още един кръг и тогава си вдигайте титлата?

Не! Защото в никой друг кръг и ден стадионът в Разград нямаше да бъде пълен, нямаше да има ВИП гости, нямаше да пее Цеца, нямаше да бъде рожден ден... Честит празник, Лудогорец. И дано това кофти усещане, че хората знаят защо се случиха така нещата, не ви кара да се радвате някак гузно...
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ