Треньори да присъстват и помагат на преподавателите по физическо възпитание, за да могат да се откриват таланти в по-ранна детска възраст. Това е идеята на Спортното министерство, представена от министър Красен Кралев в сутрешния блок на БНТ.
 
Специалистите ще могат да присъстват в часовете на децата от 4 до 12 клас, а учениците ще могат да спортуват безплатно със сътрудничество между училищата и федерациите.
 
Кралев коментира въпроса и за лицензите на фитнес центровете, който нашумя след допинг скандала с българските щангисти. Кралев тогава нападна фитнес центровете и обяви, че не във всички работят специалисти с нужната квалификация, които дават забранени добавки на спортуващите.
 
"Всеки, който предлага добавки, ще трябва да предоставя сертификат от производител, а не само етикет, както е досега", заяви Кралев, който предостави статистика за ролята на фитнес инструкторите при вземането на хранителни добавки от спортуващите.
 
Министърът на спорта отчете ролята на Българския спортен тотализатор и заяви, че скоро ще бъде промотирана нова игра, която ще натрупва суми за строеж на спортна инфраструктура.