Канада записа драматична победа над Швеция с 6:4 след обрат на световното първенство в Чехия. „Кленовите листа“ стигнаха до успеха, след като изоставаха с 0:3 след първата част и с 3:4 след втората.
 
Ландер, Раск и Форсберг вкараха за „тре крунур“ през първата третина, но във вторите канадците изравниха чрез Екблат, Хол и Кутюрие. Шведите обаче бързо си върнаха лидерството в резултата с гол на Молер.
 
Безответни попадение на Уилсиоч, Енис и на Сегуин (на празна врата) донесоха четвъртата победа на Канада на Световното. „Кленовите листа“ са лидер в Група „А“, докато Швеция дели второто място с Швейцария.
 
В Група „В“ Норвегия записа историческа първа победа Словакия. „Полярните мечки“ се наложиха с 3:2, след като след първата третина изоставаха с 0:1, а в началото на втората и с 0:2. До момента норвежците имаха осем загуби от Словакия в мачове на световно първенство и олимпийски игри.
 
Сурови даде аванс на словаците две минути преди края на първата част, а преднината им беше удвоена от Далога след 1:29 минути игра във втората. До края на тази третина норвежците изравниха чрез Норстебо и Росели Олсен, а в началото на последния период Ностебо вкара победния гол.