Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изрази огромно задоволство от организацията на първия мач на националния ни отбор до 17 години, който загубихме с 0:2 от Хърватия. Босът призна, че всички са били впечатлени от свършената работа и благодари на хората, които напълниха стадион "Берое" в Стара Загора".
 
"Искам да благодаря на кмета на Стара Загора, на спортния министър, на колегите от БФС, които се занимават с организацията. Всички са впечатлени от получилото се. Не на последно място искам да благодаря и на местната публика, защото подкрепи момчетата", заяви със задоволство Михайлов. 

"Всички знаехме, че Хърватия е сред фаворитите за спечелване на турнира. Нашите момчета бяха притеснени през първото полувреме. Определено сме имали по-добри мачове. Но за момчетата най-важното е опитът, защото те са бъдещето на националните ни отбори."

"Някои футболисти обичат да играят пред много публика, други се притесняват. А и хърватите са много по-развити физически. Някои от тях играят вече и мъжки футбол. Конкретно за този отбор сме организирали 50 лагера, направили сме елитна юношеска група до 17 години, за да играят повече. Но това не е важно. От по-голямо значение е те да усетят атмосферата от такова първенство."

"Смятам, че загубата няма какво да им повлияе, хората ги подкрепяха. Това само трябва да им дава самочувствие и тепърва да показват какво могат. Ние имаме успехи при юношите, не е като да нямаме. Нека са спокойни, само това мога да им кажа. Ще пътувам за Бургас за другия мач и ще ги подкрепя. Дойдоха хора като Стилиян Петров, като Мартин Петров, които са еталони към какво трябва да се стремят." 

"Успехът е, че сме домакини, въпросът е навсякъде такава да е организацията. Ясно е, че няма да има навсякъде толкова публика, но нека вървят нещата в този дух. Уникално е това, което се получи днес", каза Михайлов.

Следете с БЛИЦ: Евро 2015 за юноши до 17 години