Селекционерът на националния отбор на България до 17 години - Александър Димитров, изрази разочарование от загубата с 0:2 от Хърватия в първи мач от група "А" на Евро 2015. Специалистът е на мнение, че въпреки разликата в класите "трикольорите" са имали възможност да не загубят. Той благодарени на феновете в Стара Загора за пълните трибуни и съжали, че отборът не е успял да ги зарадва.

"Преди всичко от името на треньорския щаб и отбора искам да благодаря на целия български народ за подкрепата. Впечатлен съм от публиката в Стара Загора и наистина съжалявам, че не успяхме да зарадваме хората по трибуните. Независимо как вървеше резултатът, те ни подкрепяха. Не знам дали е имало стъписване в играчите. Но какво означава това? При такава подкрепа, трябва да мислиш само за футбол. Публиката бе нашият 12-и играч", заяви Димитров.

"Разлика в класите имаше. Създадохме добри шансове за гол, особено през второто полувреме. Коригирахме доста играта си. Разочарован съм от начина, по който влязохме в мача. Но това си има и причина. Липсата на квалификационни срещи и ограниченото време за сработване са нещо, което не искам да изтъквам като оправдание. Радвам се, че България е домакин на такъв голям форум. И съжалявам, че не вкарахме след почивката. Отдавам го повече на липсата на умение", добави специалистът.

"Видя се, че тактически и технически съперникът бе по-добър от нас. Но това не трябва да ни кара да се отказваме, напротив. Сега предстои да анализираме допуснатите грешки и да се опитаме срещу Испания да не ги повторим. Това е много важно."

Следете с БЛИЦ: Евро 2015 за юноши до 17 години