Треньорът на Григор Димитров - Роджър Рашийд, отрече спекулациите за край на работата помежду им. Австралийският специалист сподели, че не е бил заедно с българина в последните седмици, защото си е взел кратка почивка.

Днес Димитров успя да победи Фабио Фонини с 3:6, 6:2, 7:5 и се класира за трети кръг на „Мастърс”-а в Мадрид.

"Следях отблизо играта на Григор, въпреки че последните три седмици бях в почивка. Виждам, че е фокусиран върху тениса и личният му живот не влияе по никакъв начин. А и не ми е работа да се меся в личното му пространство. Но съм доволен от него”, започна Рашийд.

"Нашата връзка с него е перфектна. Даже не знам защо са се появявали информации, че нещо куца. 100% всичко е наред. Работим заедно и искам да му помагам да се развива и занапред, защото тази стъпка е много трудна”, продължи специалистът.

"Сега е съвсем различно, не е като миналата година. Скокът от 30-а до 10-а позиция е по-лесен от пробив в Топ 10. Трябва да го накарам да разбере какво означава това, защото той качествата ги има, въпросът е да знае как да използва оръжията си в правилните моменти.

Това беше едно от важните неща в играта му, които промених. Промених стила му, но това трябваше да се случи. Тази промяна дори не подлежеше на преговори. Сега има нужда да свикне с ракетата си и всичко ще е наред. Видяхте, че дори Федерер имаше нужда от шест месеца, за да свикне с новото си оръжие", допълни треньорът на Григор Димитров.