Джейсън Фъргюсън, един от синовете на великия Сър Алекс Фъргюсън, ще пристигне в България за Eвропейското по футбол до 17 години, което се открива днес, съобщи Viasport.bg. Фърги-младши притежава агенцията "Елит спортс". Той може и вече да е стъпил на родна земя. В миналото неговият прочут баща имаше проблеми заради бизнеса на своя наследник - за конфликт на интереси. При това неведнъж.

Както е известно, няма голям клуб с уважавана академия в Европа, който да не прати поне един свой представител в България. Същото се отнася и за мениджърските агенции. От представената у нас "Скаутинг тийм" съобщиха дълъг списък пред Viasport.bg - от Англия (Манчестър Сити, Арсенал, Ливърпул, Евертън, Брайтън), от Испания (Барселона, Атлетик Билбао, Севиля, Вилереал), от Германия (Борусия Дортмунд), от Франция (Рен и Лориен), от Австрия (Ред Бул Залцбург) и много други.

Делегацията на Ливърпул включва цели петима специалисти и скаути, водена лично от шефа на академията на "червените" Дейвид Мос. Почти по същото време тим на Ливърпул ще играе на турнир във Велико Търново.

Някои от емисарите вече пристигнаха, други ще дойдат тепърва. Естествено, по линия на други мениджъри се чакат още куп гости. Някои идват и абсолютно независимо, като не обявяват програма, полети, хотели и т.н