"Нещата са доста пресолени, няма война", коментира първата съпруга на легендата на "Ботев" (Пловдив) - покойния Георги Славков - Таня. Тя направи това по повод информацията, че жената, с която Бенкса живя без брак - Маруся, и от която има 4-годишен син, иска да заграби цялото му имущество. "Това не е истина. Маруся си иска само дела, който принадлежи на детето. Ние никога не сме оспорвали този дял. Детето си е законно и във всичките си права да си получи наследство. Що се отнася до "Златната обувка" - желанието на Гошо открай време бе тя да бъде дадена в музея на "Ботев". Той е спечелил тази "Златна обувка" с "Ботев". Това е колективна игра. Момчетата са му помогнали да я спечели. Никога не е казвал, че ще я даде или подари на децата си. Точно за "Златната обувка" бе едно от делата, заведено срещу нас. Ние никога не сме претендирали да си я прибираме, защото знаехме желанието му тя да остане в клуба", каза Таня пред "Марица".

"Ние срещу Маруся дела за имоти не сме завеждали. Тя заведе дело срещу нас с искането имотите да се продават чрез съда. Ние, обаче, никога не сме оспорвали. Детето е в правото да си получи всичко. Така или иначе тези имоти щяха да се разпродадат. Защо трябваше да се стига до съд?! Никога не сме казвали, че детето ще бъде лишено от нещо. Твърденията, че Маруся искала да заграби всичко, обаче не отговарят на истината", добави Таня.

"Лошото е, че къщата на Жоро в Стамболийски, в която живее майка му - как ще я дадем на публична продан? Трябва да има и малко морал. Ние й предложихме да наплатим този дял. Все пак тази жена за 6 месеца погреба син и мъж. В деня, в който правихме 6 месеца от кончината на Жоро Славков, следобед в 3 часа почина баща му. Друго всичко ще се продаде и детето ще си вземе дела. никога не сме го оспорвали", каза още първата съпруга на Георги Славков.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201401/20140121.hmrbubrzvs.jpg