Селекционерът на националния ни отбор до 17 години Александър Димитров заяви на пресконференцията си преди старта на Евро 2015, че всички отбори имат еднакви шансове в турнира, който стартира днес в България. От 19:00 часа нашите таланти се изправят срещу Хърватия на стадион "Берое". Димитров каза, че той и футболистите му нямат търпение първенството да започне.

"Кой казва, че сме аутсайдер? Няма статистика. Кой е фаворитът? В тази възраст няма първенец. Няма европейски шампион. Мисля, че всички влизаме с еднакви шансове. Разбира се, с едно уточнение, че всички 15 противници са минали през две много сериозни пресявки като първия квалификационен цикъл и елитния кръг. Има разлика, че са малко по-облагодетелствани с това, че за първи път шампионатът ще се проведе с 16 отбора, а не както мината година и преди това – с 8. Тоест преди се класираха най-добрите 7 и домакинът е осмият", каза треньорът на "трикольорите".

"Респектирани сме от Хърватия. Уважаваме съперника, много силен отбор. От двата квалификационни цикъла головата им разлика е 18:2. Играят с един и същ състав. Изграден от много силни индивидуалности, особено в атака. Много балансиран отбор, много добре се защитават, много бърз преход от защита в атака. Имат и слабости, а щом имат и слабости значи е възможно да ги победим. Показал съм ги на играчите и се надявам в мача да се види това", добави специалистът.

"Има нетърпение във футболистите, виждам го в очите им. Важното е да запазят присъствие на духа, да бъдат в един добър психологически баланс, да не ги вади нищо от равновесие, за да могат да запазят пълна концентрация", коментира Сашо Димитров.

"Предстартовата треска е до излизането на терена. Не мисля, че има напрежение, а тръпка. Тръпка за доказване, за това да се достави радост на България. Идеята на това първенство е да направим добра реклама на футбола, да запалим отново искрата, да се върнат децата в школите. Момчетата чувстват тази отговорност. Домакин сме на голям форум. Надявам се и приканвам всички хора, обичащи спорта и футбола да дойдат и да подкрепят техните деца. Всички са готови за игра, нямаме контузени, което е най-важното", допълни Димитров, който отказа да вдигне трофея на пресконференцията вчера, на която присъстваха и другите трима треньори от нашата група. Те обаче се снимаха с трофея в ръце, докато българският специалист не го направи от фатализъм. Димитров се е снимал с трофея и в Унгария, когато бе начело на юношите до 19 години, а впоследствие нашите загубиха и трите си срещи.

Oчаквайте по-късно в БЛИЦ всичко преди старта на Евро 2015