Новият шеф в ЦСКА Ивайло Манджуков вече е изготвил тригодишна стратегия за спасението на клуба, научи БЛИЦ. Според наши източници босът ще съобщи в събота, 9 май, пред медиите повече подробности за въпросния план.
 
Говори се, че годишният бюджет на „червения” клуб ще бъде драстично свит. Той ще варира между 2 милиона и 3 милиона лева. За справка – доскоро бюджетът на ЦСКА беше 8 милиона лева. Това означава почти четири пъти изрязване на парите.
 
Манджуков от няколко дни води преговори с бизнесмени. Идеята му е да бъде създаден консорциум от десетина богаташи, които да внесат минимум по 100 000 лева в ЦСКА. По този начин те ще придобият част от акциите на клуба и ще влязат в Надзорния съвет.
 
Основната цел на Манджуков е поне „червените” да съхранят лиценза си за „А” група, тъй като този за Европа вече е мираж.
 
Ивайло Манджуков вече бил намерил и нов изпълнителен директор, който би трябвало да встъпи в длъжност от 1 юни. Засега името му се пази в тайна. Единственото, което се знае за него, е че не е футболен човек и че е работил в чужбина.
 
Манджуков е водил разговори и с Велизар Димитров, предлагайки му поста спортен директор. БЛИЦ припомня, че бившият футболист на ЦСКА все още е на щат в украинския Металург (Донецк), където е главен селекционер. Велизар обаче ще бъде назначен на "Армията" само ако Любослав Пенев не остане на треньорската скамейка и следващия сезон. Самият Любо нямал нищо против Димитров, но не искал над себе си да има спортен директор.
 
Междувременно БЛИЦ научи, че на 5 юни ще се проведе Общото събрание на акционерите в ЦСКА.