Григор Димитров победи Доналд Йънг (САЩ) с 6:4, 3:0 и отказ в срещата им от първия кръг на тенис турнира в Мадрид. Американецът получи болки в кръста в края на първия сет, а в средата на втория се отказа, тъй като бе видимо ограничен в действията си на корта.

На 1/16-финалите Гришо ще срещне италианеца Фабио Фонини, победил с 6:2, 6:3 колумбиеца Сантиаго Хиралдо.
 
Димитров по-късно днес стартира и на двойки на турнира в Мадрид. Заедно с австрийския си партньор Юрген Мелцер, Гришо излиза срещу французите Жо-Вилфред Цонга и Гаел Монфис между 20:30 и 21:30 часа българско време.

ПЪРВИ СЕТ
Двамата си размениха по гейм на нула в началото на сета (1:1), а в третия Григор Димитров имаше шанс за пробив, но пропусна възможност да пробие съперника. Българинът взе пореден сервис гейм на нула за 2:2, но Йънг отново поведе. Гришо се спаси от пробив в шестия гейм, след като губеше с 0:30, стигна до 40:40 и взе гейма едва при четвъртия си гейм бол (3:3). Българинът пропусна два брейкпойнта (40:15), но при третия стигна до пробив за 4:3. Димитров не допусна колебание в осмия гейм и даде само точка на съперника за 5:3. В началото на деветия гейм Йънг се оплака от болки в гърба, но взе сервис гейма си за 5:4, след което получи лекарска помощ от физиотерапевт на корта. След няколко минути пауза, в която Йънг бе подложен на масаж в областта на кръста, Григор Димитров взе гейма и сета на крайното 6:4.

123.jpg
 
ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна с лека забавяне заради продължаващата медицинска помощ на американеца. Болките в кръста на Йънг помогнаха на Гришо да пробие съперника в първия гейм, а след това направи и 2:0 след свой сервис гейм. Болките на Йънг го принудиха да ограничи движението си по корта за 3:0 за Димитров. При 30:0 в полза на Гришо в четвъртия гейм, съперникът му се отказа.