Волейболните ни национали започнаха подготовката си за мачовете от Световната лига срещу Канада, които са на 30 и 31 май в Ботевград. Селекционерът Пламен Константинов гостува в предаването "Дарик кафе" по "Дарик" радио, в което сподели очакванията си. Треньорът е недоволен от неизпълненото обещание, че залата във Варна ще бъде готова навреме за ползване от "трикольорите", което промени програмата на отбора. Сега на националите се налага да се местят от град на град и от зала в зала.

„Подготовката претърпя промяна, вследствие на неизпълненото обещание. Ние разчитахме да сме във Варна. Оказа се, че в последния момент няма да можем да ползваме залата поне до финалната фаза на Световната лига, като няма гаранции и след това. Ще пренасяме катуна всяка седмица. Започваме в "Христо Ботев", после ще тренираме в малката „Арена Армеец“, даже и в залата на ЦСКА - „Васил Симов“, недоволен е Константинов.

"За контролите в Сърбия ще отиде половината състав от 30-те човека. Другата половина ще е в Ботевград за първите два мача с Канада. Цветан Соколов няма да може да играе срещу Канада. Вероятно ще трябва да се направи по-продължителна програма. Категорично няма да го ползвам в първите мачове. Дотогава ще гледаме да спазваме програмата. На 11 май има преглед в Италия при професор Порчелини. Виктор Йосифов е на линия, той е здрав", съобщи Гибона.

"Не съм сигурен кой ще бъде "А" и кой ще бъде "Б" отбор, ще има някои, които ще отидат на Европейските игри в Баку. За финалите на Световната лига ще подберем състав. Особеност е това, че не можеш да подменяш състава изцяло. Има изискване 9 души от последното състезание миналата година. Не можеш да експериментираш само с млади момчета. Измислено е за да не се експериментира", обясни специалистът.

"Разчитам на Владо Николов. Той направи един от най-силните си сезони във Франция, може да помогне. Всеки един се вписва в отборите, в които играе. Въпросът е как ще се впише в националния отбор. Това, което ме притеснява е, че определени контузии променят облика и схемата на игра. Това е свързано най-вече малкото взаимозаменями хора. Имахме притеснение относно Андрей Жеков, той стана шампион на Румъния. Бяха го ударили по пръстите, но няма счупване, очаквам го тези дни в България. С него също ще бъде специфична подготовката", добави Пламен Константинов.