Спортният директор на „Левски” Георги Иванов даде интервю за предаването на TV7 Sport7. "Мисля, че почетохме датата, на която е роден Георги Аспарухов, с добър резултат срещу Хасково (5:0). Гунди трябва да остане в съзнанието на хората и като пример как един футболист трябва да се развива, да има достойнство и характер. За нас е чест, че той е наш символ и ще остане в сърцата на хората, заяви Гонзо.

- Левски” за това е голям клуб, защото винаги играе за победа, независимо срещу кой противник. Естествено, че мисълта ни е насочена към финала за Купата на България срещу Черно море. Дали ми минава през главата онзи мач със Славия на "Герена" преди две години, когато всички очакваха да вдигнем титлата, но не се получи? Този мач е минало. За нас, ръководството, това трябва да ни бъде обица на ухото. Никога не може да си сигурен, че в един мач задължително ще победиш. Виждам, че в левскарската общественост вече витае мнението, че сме сигурни победители. Но излизаме срещу отбор, който също иска да спечели Купата. Този финал ще бъде много труден, ще има различен заряд, а и Черно море ще направи всичко възможно да спечели Купата. Ако покажем добра игра, най-нормално е да победим, ако не – няма да вземем трофея.

Бил съм треньор на Черно море. Много неща са се променили във Варна откакто аз се махнах, един треньор дойде, сега втори – Никола Спасов. Със Стойчо Стоев сме гледали достатъчно мачове на Черно море и им знаем силните и слабите страни. Относно това къде да се играе финалът... За мен най-важно е теренът да е добър, за да се играе качествен футбол. Естествено трябва и от полицията да си кажат думата, за да няма неприятни инциденти. Където и да се играе мачът, ние ще го играем.

Бетонира ли се Стойчо Стоев с победата над Лудогорец? Не разбирам въпроса. Подписахме контракт с година и половина, имаме идея той да преподпише и футболистите да видят, че ще бъдат водени от един човек, който да развива състава. Това е важно. Не знам откъде се появяват тези слухове. Четох в един сайт "Долу ръцете от Стойчо Стоев". Глупости. Той доказа, че е много добър треньор, отборът вдига нивото си и ние сме доволни от работата му.”

На въпрос как тушира напрежението около финансовата ситуация в клуба и какво обаче се случва с основните футболисти – Антонио Аниете, Мигел Бедоя, Роман Прохазка и дали ще останат, Иванов отговори:

„Интересите към тях са само по вестниците. Всичките искат да останат, стига да се оправи обстановката в клуба. Още преди месец съм говорил с тях и те изразиха желанието си да продължат на "Герена". Но ако не вземаш три-четири месеца заплати не виждам как това ще стане. От доста време говоря, че ако не оправим нещата, нито знам как ще запазим тима, нито как ще привлечем нови играчи. От декември футболистите и ръководството не сме вземали заплати. Все пак не всичко е пари, но те вече са много голям фактор. Относно Аниете никога не е ставало въпрос за пари, той просто иска да се оправят нещата в клуба.”

На въпрос дали е вярно, че Лукаш Гикиевич е напсувал Стойчо Стоев, директорът отвърна: „Да, обиди го. Няма да правим изключения за един футболист, имаме задружен колектив и не робуваме на имена. Играчите трябва да знаят, че треньорът е най-важен. За да има резултати, трябва да има и дисциплина. Несериозно е да отговарям на слуховете, че Лудогорец не се е напънал на полуфинала. Не били спорили за отменения им гол...Първо, голът им е от засада. Съдията бил подпрял „Левски”... Глупости, спести им червен картон. „Левски” не може да влезе в договорка с никой. Бъркате ни с някой друг клуб."

"Надявам се финансовото положение на клуба да се оправи, в момента обаче няма развитие. Когато всичко се оправи, ние ще бъдем доволни. Защото няма нормален човек, който да не получава пари и да бъде спокоен. Пак ви казвам – ако не се оправят, нищо добро не ни чака. Ето въпроса със селекцията. С пет хиляди лева не може да се купи Ферари. Правим планове за трансфери, но сме в застой, не знаем какво ще се случи лятото. Но искам да кажа още нещо – трябва да сме горди с тези футболисти. Достатъчно ги измъчихме тази година.

Дали играчите ще вземат пари преди финала? Да не коментирам темата. Ако имах мои – да им дам. Между другото не е вярно, че съм давал, призна Иванов.

- Аз съм служител на клуба. Не съм абониран. Ако има недоволство от собственика ще си тръгна по пътя. При мен парите не са на първо място. Но важното е да имаме добър отбор. Ако нямаме, какво да правим – да ни бият Хасково, Марек, новаците в групата, дето ще влязат сега. Амбициозен съм, искам да се развивам, ако нямам бъдеще, какво да правя, може и аз да си тръгна.”

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015