Стилиян Петров се завърна днес в България и даде пресконференция в зала "Родина" на стадион "Васил Левски". Преборилият левкемията сърцат футболист прие да бъде посланик на стартиращото в сряда Европейско за юноши до 17 години, на което страната ни е домакин.

"Когато ме диагностицираха с левкемията, не знаех, че ще имам възможност отново да се прибера в България. Много се радвам отново да бъда сред вас. Днес, след 3 години и половина отсъствие, но според обстоятелствата, и то наложителни, не можех да се прибера, сега вече съм тук. Благодаря на целия български народ за подкрепата. Това бяха много тежки 3 години и половина, но се радвам, че след толкова дълго отсъствие вече съм у дома", започна Стилиян Петров.

"Исках и по-рано да се прибера, но нямаше как, защото лечението продължаваше. Сутринта се качих с усмивка в самолета. През целия полет обаче си мислех как ще трябва отново да се върна към тъмните мигове и да ви обясня всичко, през което преминах", каза Стенли.

"Подкрепата беше отвсякъде, съпругата ми Паулина беше 24 часа до мен. Остави децата на бабите и дядовците, те се грижеха за тях. Нейната задача беше аз да оцелея. В такава битка или оцеляваш или не успяваш", коментира още Стилиян Петров.