ЦСКА, ЦСКА, та ЦСКА. Цесекарите все са в устата на левскарите. „Господ ги наказа. Те само мразят. Легнаха на „Ботев”, затова сега страдат. Нека страдат”. Тези слова дрънчат като развален грамофон из „Герена”. Шефове, треньори, футболисти се късат да ги повтарят. Там още не могат да преглътнат факта, че останаха извън първата шестица. И понеже е най-лесно, обвиняват ЦСКА.
 
Ами то по тази логика от сектор „Г” могат да контрират с въпроса: „Ами на вас Лудогорец не ви ли легна за Купата?”. И да извадят собствени аргументи – за отменения гол на разградчани, който никой не си направи труда да оспорва.
 
В „Левски” явно живеят в друг свят, след като и децата, които не симпатизират на „сините”, разбраха, че истината е съвсем друга. Просто ЦСКА е много слаб. Но не защото Господ го наказва. То безсилието се настани трайно на „Армията” с пукването на футболната пролет.
 
Писах го и преди, ще припомня и сега – я си представете, че съдбата на „Левски” не зависеше от мача „Ботев” (Пд) – ЦСКА, а от ЦСКА – Берое – 0:1, когато минути преди края Никулич изпусна дузпа. Тогава ревът щеше да е по-мощен и от този на всички лъвове в зоопарка.
 
Проблемът не е в ЦСКА, а в самите левскари. Никой не им е виновен, че сами си причиниха да бъдат зависими от други отбори. И конкретно от вечния съперник. Ако „Левски” си бе изпекъл работата по-рано, днес нямаше да ни надуват главите с истерични крясъци, хули и обвинения по адрес на ЦСКА.
 
Като слуша човек всичко това, си задава въпроса – всъщност кой кого повече мрази и кой навремето излезе с подобен надпис на фланелките.
Chuguna_1.jpg
„Червените” нямат вина и за друго – за шестте поредни шампионатни загуби на „сините” във вечното дерби. Там вината си е пак у „Герена”.  
 
Най-добре ще бъде левскарите да оставят и без това болния ЦСКА да се лекува и да се съсредоточат върху себе си. Защото за „Левски” идва мачът на годината – финалът с Черно море. Казано на фолклорен език – „сините” чакат Купата, а „червените” ще си духат супата. Начело с Любо Пенев.
 
И понеже стана реч за фолклор, нали знаете какво гласи най-новият лаф. Въпрос: Кога най-сетне ЦСКА ще вкара гол? Отговор: Когато играе с „Левски”...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ