Треньорът на Литекс Красимир Балъков съжаляваше след 0:0 в Ловеч с Локомотив (София). Равенството остави "оранжевите" на 3 точки зад "железничарите". "На фона на цялата игра, като се има предвид, че ние търсехме повече победата от Локомотив, съжалявам за изпуснатите точки. Те си играха както обикновено – прибрано, отзад, със затваряне на пространствата. Опитаха се да направят мача труден за нас. В началото започнахме добре, но после като че ли загубихме ориентация. Имахме възможности, но последният пас никога не стигаше там, където трябваше да стигне“, коментира Балъков.

„Локомотив (София) е много опитен и хитър отбор. Те си знаят качествата, един-два пъти опитаха да ни атакуват. Аз казах на футболистите – трябва ни изключително голямо търпение, този мач можем само с търпение да го спечелим. Липсва ни опит, не ни се получиха и някои неща спортно-технически. Това обаче са много млади играчи, които тепърва ще трупат опит. В такива дербита, които са решаващи за класирането, дори и единият отбор само да се брани, пак ще има положения. Знаехме, че Локомотив ще има шансове, но за наш късмет не вкараха. По-неприятното е, че не можахме да се възползваме от нашите възможности“, продължи треньорът на Литекс.

„Точката не ни задоволява, искаха ни се три. Но това е футболът. Не трябва да оставяме емоциите да ни командват в момента. Трябва да изчистим главите си и да вземем точките в следващия мач. Няма мачове, които да не са задължителни. Днешният беше абсолютно задължителен. Днес се изправихме срещу силен отбор. В следващите седмици ще се види как ще се разпределят местата за Лига Европа. Така че мач за мач – трябва да се възстановим и подготвим, за да може срещу "Ботев" да спечелим", завърши Балъков.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015