Литекс и Локомотив (София) завършиха 0:0 в пряк сблъсък за второто място в "А" група. След равенството "железничарите" запазиха преднината си от 3 точки пред "оранжевите". ЦСКА пък вече се свлече на четвъртото място.

На интересния и динамичен мач в Ловеч имаше положения и пред двете врати, като и двата тима могат да съжаляват, че не бяха по-концентрирани в завършващата фаза. Принос двубоят да приключи без попадения имат и двамата вратари Винисиус Баривиера и Божидар Митрев, които се отчетоха с по няколко решителни намеси.

Наставникът на Литекс Красимир Балъков заложи на същите титуляри от победата преди седмица с 2:0 над ЦСКА. Колегата му Димитър Васев този път стартира с Ламжед Шехуди на върха на атаката. Тунизийският голмайстор беше подпомаган от Емил Гъргоров, Том и Владислав Романов. Атаката на "железничарите" тормози доста отбраната на Литекс, които също създадоха главоболия за Александър Бранеков и колегите му в защитата на Локо (Сф).

И двата отбора заложиха на офанзивен футбол. В 24-ата минута беше първото реално голово положение. Романов подаде към Марко Ранджелович отляво по атаката, защитникът на гостите остана непокрит пред Баривийера и засече с глава от десетина метра, като само отличната намеса на бразилския страж на Литекс предотврати гол. Играта продължи в динамично темпо, но нападателите в оранжево не съумяха да се възползват от три хубави центрирания на Иван Горанов по левия фланг. Асприля и Йонсен също не сполучиха да обстрелят Митрев. В 41-ата минута Баривиейра отново се изяви на висота, отразявайки коварен диагонален изстрел на Шехуди.

litex_lokosf.JPG

Втората част започна с принудителна смяна в състава на Литекс. С контузия играта напусна Петрус Бумал, а на неговото място влезе Никола Колев. В 58-ата минута Локомотив стигна до отлична ситуация за откриване на резултата. Романов изскочи от дълбочина вляво и пусна веднага успоредно за Том, който прехвърли Баривиейра, но Васил Божиков изчисти от голлинията. В ответната атака домакините създадоха напрежение в наказателното поле на "железничарите", но Малинов не успя да прокара топката през купа от играчи. Малко преди това и на Васев се наложи да прави принудителна смяна. Капитанът Александър Бранеков се контузи и не можа да продължи. В игра влезе Камен Хаджиев, който се справи в защита до края на двубоя.

Балъков пък вкара в игра и бързоногият Кирил Десподов, за да засили остротата на нападението си. В 71-ата минута Асприля направи отличен рейд, но Митрев хладнокръвно улови удара му. В 78-ата и Бьорн Маарс Йонсен направи пропуск, а до края домакините продължиха да атакува, но "железничарите" бяха отлично подредени в защита и не се пропукаха.

Така разликата между двата тима се запази. Локомотив (София) е втори с 51 точки, на 7 зад почти сигурния шампион Лудогорец. Третият Литекс има 48 точки. В битката за Лига Европа остават още и четвъртият ЦСКА с 47 точки и петият Берое с 45.

Maчът по минути - ТУК!

ЛИТЕКС - ЛОКО (Сф) 0:0

lit.jpg
ЛИТЕКС:
31.Винисиус Баривиейра, 16.Страхил Попов jalt.jpg, 13.Васил Божиков, 5.Рафаел Перес jalt.jpg, 23.Иван Горанов, 93.Петрус Бумал jalt.jpg (46 smqna.jpg 88.Никола Колев), 15.Кристиян Малинов, 10.Пауло Регула (62 smqna.jpg 99.Кирил Десподов), 70.Данило Асприля, 73.Милчо Ангелов (77 smqna.jpg 19.Румен Руменов), 11.Бьорн Маарс Йонсен
Резерви: 12.Александър Конов, 3.Антон Недялков, 18.Илия Миланов, 19.Румен Руменов, 88.Никола Колев, 7.Георги Минчев, 99.Кирил Десподов
Треньор: Красимир Балъков


ЛОКО (Сф)
:1.Божидар Митрев jalt.jpg, 66.Орлин Старокин, 6.Александър Бранеков (49 smqna.jpg 16.Камен Хаджиев), 5.Марко Ранджелович, 8.Румен Трифонов, 33.Том jalt.jpg, 47.Антонио Ливраменто (75 smqna.jpg 77.Йордан Тодоров), 69.Елтон Дош Рейш, 11.Владислав Романов, 23.Емил Гъргоров jalt.jpg, 29.Ламжед Шехуди (90+1 smqna.jpg 9.Преслав Йорданов)
Резерви: 84.Валентин Галев, 16.Камен Хаджиев, 77.Йордан Тодоров, 14.Даниел Васев, 19.Димитър Велковски, 9.Преслав Йорданов
Треньор: Димитър Васев


Ловеч, Градски стадион
Съдия: Станислав Тодоров
Жълт картон: Петрус Бумал, Страхил Попов, Рафаел Перес (Литекс); Емил Гъргоров, Божидар Митрев, Том (Локо Сф)

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015