Председателят на федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева критикува остро Българската Национална Телевизия.

БЛИЦ публикува изявлението на Раева:

"Искам да споделя огромното си разочарование и смущение от коментара, който съпътстваше предаванията на живо от Европейското първенство по художествена гимнастика в Минск по БНТ HD.

С цялото ми уважение към коментиращите, но едва ли феновете на този толкова обичан в България спорт са останали доволни от чутото! Без да влизам в детайли, бих искала да кажа, че коментарът и двата дни (днешния го пропускам, защото не гледам) беше на трудно достъпен език за българския зрител (изключвам специалистите, колегите и родителите) изборът за интересни новини и имена на "герои" от състезанието беше меко казано странен, в същото време никой не чу имената на нашите медалистки от ансамбъл - девойки и техните треньори, не разбра имената на клубовете, от които са децата...

Коментари от рода как нищо не може да се запомни като съчетания при индивидуалното, колко е скучно, как ще спрем да коментираме, защото оценките са крайно пристрастни и не сме съгласни с тях, в момент, в който световната художествена гимнастика бележи огромно развитие и еволюция, всяка година конкуренцията в този спорт расте, съдийството до голяма степен търпи промяна в положителна посока, е абсолютно недопустимо и непрофесионално и то от член на Съдийския съвет на БФХГ!

Коментарът за Неви и Мария (б.р. - Невяна Владинова и Мария Матева) в индивидуалното, как играха, кое точно направиха и НЕ направиха, треньори, музики, предстоящи участия и всичко, което би трябвало да го има, но го нямаше, изобщо няма да коментирам...

При положение, че на разположение за гости в студиото са най-добрата ни съдийка Даниела Велчева - Бреве втора категория, треньорката на световните шампионки и треньор на България за 2014 г. Ина Ананиева, генералният секретар и съдия международна Бреве 3-та категория, отговорник за националните отбори - ансамбли Деспа Кателиева, смятам, че беше редно също да бъдат поканени, поне в един от дните като утвърдени специалисти през последните години!

Българският зрител има нужда от компетентен, безпристрастен и с актуална информация коментар по телевизията, когато сме свидетели на такъв голям спортен форум!"