Словакия и Австрия започнаха с победи с дузпи участието си на световното първенство по хокей на лед в Чехия. Словаците се наложиха с 4:3 над Дания, а австрийците постигнаха успех със същия резултат над Швейцария.
 
В мач от Група „А“ швейцарците взеха аванс в 74-ата секунда на мача с попадение на Фелисиен дю Боя, а две минути по-късно Кевин Роми пропусна да удвои от дузпа. Томас Рафъл изравни в началото на втората третина, но малко след това Швейцария отново излезе напред с гол на Андреас Амбюл.
 
Браян Леблер изравни след 3:33 минути от началото на третия период, а Матиас Бибер възстанови аванса на швейцарците осем минути по-късно. 50 секунди преди края на мача Михаел Рафъл направи 3:3. При дузпите само Констатин Комарек от Австрия беше точен и донесе победен старт за тима си на световното първенство.
 
В срещата от Група „В“ Дания поведе в 5-ата минута на втората третина с гол на Патрик Бьоркстранд. В средата на третата част Словакия обърна с голове на Михал Серсен и Марек Виеденски в рамките. Никлас Хард изравни за Дания, но словаците отново излязоха напред с попадение на Доминик Гранак. Даниел Нилсен направи 3:3 две минути преди края. Марко Дано вкара победната дузпа за Словакия.