Цървена звезда спечели тазгодишното издание на Адриатическата лига по баскетбол. В четвъртия мач от финалната серия сръбският гранд ликува в Хърватия срещу Цедевита с 89:79 и след 3:1 успеха вдигна трофея.

"Червено-белите" направиха изключително силни първи две части, в които на практика осигуриха победата си. На почивката Цървена звезда водеше със 17 точки, след като се оттегли на пауза при 52:35 и това позволи на гостите да поддържат комфортен аванс в заключителните две четвърти.  В тях Цедевита само успя да се доближи, но не и да надделее над съперника и така за втора поредна година трябваше да се примири с второто място в турнира. Миналата година тимът загуби от сънародниците си от Цибона Загреб.

За победата на Цървена звезда най-полезни бяха Чарлс Дженкинс със 17 точки, Лука Митрович с 14 точки, а Никола Калинич и Бобан Марянович добавиха по 12 точки. За Цедевита Томислав Зубчич реализира 15 точки.

Цървена звезда беше най-добрият отбор в Адриатическата лига през целия сезон и завърши като убедителен лидер и в редовния сезон. Белградчани продължиха доминацията си и в плейофите, с което заслужено взеха първия си трофей в турнира. Досега най-доброто постижение на "червено-белите" беше второто място от 2013 година, когато обаче отстъпиха на финала от големия си съперник Партизан. Реваншът сега е сладък, защото на полуфиналите бяха отстранени именно "гробарите".