"Левски" стори чудото, елиминирайки Лудогорец от полуфиналите за Купата на България. Стойчо Стоев и момчетата му разбиха на пух и прах прогнозите, че шампионите няма да имат проблеми със "сините". Уви, Антонио Аниете не мислеше така. Испанецът изящно прониза Владислав Стоянов в 91-ата минута и прати левскарите в рая.

Радостта на "Герена" снощи беше неописуема. Такава истинска радост не беше изпитвана от много време. "Синята" публика, която напоследък преживяваше все кошмарни мигове, този път не страда, а ликува.

Триумфът на "Левски" е заслужен. Играчите в синьо дадоха всичко от себе си с една-единствена цел - да зарадват любимците си, които им оказаха фантастична подкрепа във важния мач. На футболистите им се наложи за момент да забравят двубоите без значение в безсмислената втора шестица на "А" група и да използват шанса си да блеснат срещу шампиона.

Пренаситилият се с трофеи Лудогорец беше показно приземен, и то от кого... от бившия си треньор Стойчо Стоев, който показа на презадоволените разградчани, че го може и без пари. Тихичкият и въздържан специалист успя да настрои футболистите си за важната битка при положение, че на "Герена" продължават да са с празни джобове. Снощи обаче играха със сърцата си, а не за парите. Няма как да подминем и уникалния жест на Стоев и футболистите му, които оставиха събраните от продажбата на билети пари за персонала в клуба и треньорите в школата. Адмирации за постъпката.

Голям поклон и за публиката. Феновете направиха така, че футболистите да повярват в силите и възможностите си. Силната любов на запалянковците стигна до душите на играчите. Капитанът Владо Гаджев и компания решиха и го направиха. Играха на максимума на възможностите си, до последния дъх, мощно окуражавани от очакващите победата привърженици. И най-после играчите успяха да поднесат извинението на феновете за страданията, които им причиняваха толкова дълго време.

Победата снощи ще обедини още повече "синята" общност. Пролича си, че дори чуждестранните играчи са обсебени от магията. Словакът Роман Прохазка се кефеше като малко дете пред публиката, испанците Аниете и Мигел Бедоя също се поклониха на запалянковците, убеждавайки се за пореден път, че са попаднали в отбор, който е истински обичан и мощно подкрепян.

Майсторът Аниете обаче не летеше в облаците. Той показа, че е Човек с главно "Ч", след като на път към тунела не подмина фен в инвалидна количка, а отиде при него и го прегърна. Аниете наистина е голям футболист и би било прекрасно, ако всички в "Левски" бяха като него...

В този момент "сините" не трябва да се главозамайват и да летят в облаците. Мисията не е напълно изпълнена. Предстои също толкова важен мач - финалът с "Черно море" на 28 май, в който "Левски" най-после може да прекъсне 6-годишната суша без трофей, а освен това и да си отвори вратата към евротурнирите.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015