Легендата на „Левски” Георги Цветков – Цупето, е оптимист за изхода на утрешния полуфинал за Купата на България срещу Лудогорец. Според него „сините” имат сили да отстранят силния съперник.

"Предстои най-важният мач до края на сезона – реваншът от полуфиналите за Купата срещу Лудогорец. Аз съм оптимист след 0:0 в Разград в първата среща. Това им е шансът на нашите футболисти да се реабилитират пред изстрадалата ни публика. Достатъчно се измъчиха хората – вече 6 години сме без спечелен трофей и феновете заслужават да ликуваме с купата. Те и играчите имат нужда от такъв успех заради накърненото ни самочувствие. Резултатът 0:0 от първия двубой е много коварен, но в края на краищата трябва всичко да се направи, за да го вземем мача, заяви Цветков. - Как трябва да се подходи към срещата ли? Трябва да се рискува, но все пак играеш срещу Лудогорец, нали?
venice2.jpg
Няма какво да се лъжем, че в организационно и в спортно-техническо отношение разградчани са с едно ниво пред всички останали клубове в България. Вярно, домакините сме, но не можеш да тръгнеш урболешката да вкарваш голове. Това са турнирни мачове, които имат своята специфика. Играе се на сигурно, не се оголваш, чакаш съперникът ти да сгреши. Можем да ги излъжем. Публиката помага много, публиката е страшно нещо, обаче трябва да сме внимателни. Като вкараш първи гол, мачът става съвсем друг.”

Цветков отговори и дали, ако “Левски” достигне до пряк спор за трофея, ще му бъде по-лесно срещу Черно море. „Е, не се знае нищо. Нали и преди 2 години срещу Берое уж беше така. Всички предричаха лесна победа, а после паднахме след 3:3 в редовното време и продълженията и дузпи. Футболът до такава степен се изравни, че вече всеки може да бие всеки, каза още бившият треньор. – Що се отнася до мнението ми за работата на Стойчо Стоев...Няма какво да се лъжем, че той попадна в клуба във възможно най-тежката ситуация. Нямам директни наблюдения върху начина му на работа. Личи си, че се опита да наложи съвременни тенденции от световния футбол. Иначе си личат отделни проблясъци в играта ни. Чух и някои упреци покрай неговото назначение, понеже не бил левскар. Това няма никакво значение. Васил Методиев – Шпайдела, да не би да беше левскар? Дойде от “Локо” (Сф), а после ни донесе толкова титли. Винаги най-виновен при провал е треньорът, а при успех лаврите обират футболистите.”

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015