Така наречените нови шефове на „червените” се оказаха зелени. По зелени от тревата на „Армията” и от екипите на Лудогорец. Допреди няколко дни Ивайло Манджуков се кълнеше в Галин Иванов, гласувайки му пълно доверие. Включително и вчера, когато е обявил, че категорично няма да пипа треньора. Няколко часа по-късно Манджуков вече се е договарял с Любослав Пенев. Това ако не е гавра с Галин, здраве му кажи.
 
Гальо има най-малка вина за случващото се в ЦСКА и трябва да си огромен лаик, за да си измиваш ръцете с него. Всъщност, какво значение има на кое място ще завърши отборът, след като изпусна първата позиция. Дали ще си втори, трети, четвърти, пети или шести – все тая.
 
Европейските турнири? ЦСКА я вземе, я не вземе лиценз за Европа. Даже, откровено казано, в момента шансовете са 1 или 2 процента. Ако пък чудото стане, с какъв отбор „червените” ще се пуснат в Лига Европа, след като от настоящия ще останат трима или четирима футболисти. Всичко останало ще избяга. Как за трийсетина дни ще събереш и сглобиш изцяло нов тим и докъде ще стигнеш? Докато не се появи отново някоя горчива Мура ли?
 
Живата картина за момента изглежда така – ЦСКА няма да бъде допуснат до Европа, а никак не е малка вероятността да изгори и с професионалния си статут. Което ще рече аут и от „А”, та и от „Б” група.
 
Та вместо да се погрижат за цялостното спасение на ЦСКА, така наречените нови босове се оправдаха за слабите резултати с Галин, който има най-малка вина за всичко, което се случва в Борисовата градина.
 
Че Любо е опитен – факт неоспорим. Че сектор „Г” го обича, какво обича, направо го боготвори – също. Но че Любо ще работи без пари в ЦСКА, пък било и само за един месец, изглежда нереално, имайки предвид как е затънал финансово...
 
Каквито и да ги свърши Любослав Пенев, ако ще и пет поредни победи да запише в оставащите пет мача до края, какво ще спечели клубът при положение, че финансовото лечение се провали? То е най-важното в момента, а не уволнението и назначението на нов треньор. Каква ще е ползата от евентуалното възраждане на тима под ръководството на Любо, ако след месец ЦСКА продължи да е на същото дередже?
 
Има и други неадекватни ходове на така наречените нови босове, които май се оказват доста боси от гледна точка на управлението на футболно „предприятие”. Как така Петър Манджуков един ден обича ЦСКА и е готов да помага, а на другата сутрин се отказва? Как така могъщ бизнесмен като него праща сина си да преговаря с други богати българи за препродажбата на клуба? Та нали той също богат, нали има огромни възможности. И защо се хвана на хорото и не го изигра докрай, а се пусна по най-бързия начин? И понеже Манджукови в момента са лицето на ЦСКА, значи ЦСКА се гаври не само с Галин Иванов, но и със себе си.
 
Същите тези нови босове говорят тук и там, че Александър Томов бил виновен за всичко, че Александър Томов ги поставил в капан, принуждавайки ги да му изземат акциите. Ами да сте си отваряли очите на четири, господа Манджукови и Инджови, когато сте давали онзи прословут кредит на Томов. И ако не можете и ако нямате сили и желание да вадите ЦСКА от блатото, върнете му акциите на него или просто намерете някой истински спасител. Само не фалирайте клуба, защото тогава гаврата ще бъде пълна!  
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ