Славиша Йоканович направи истински фурор с Уотфорд. Сръбският специалист вкара "стършелите" във Висшата лига. Бившият треньор на "Левски" даде интервю пред предаването Sport7. В него той говори за отношенията си с хората от "Герена", както и за други интересни теми.

"
Сам нямаше да си тръгна от "Левски", но това обаче не зависеше от мен. Имахме друг план. И едва ли щях да дойда, ако знаех, че ще остана по-малко от три месеца начело на отбора. Но клубът търсеше друго решение и това си беше решение на ръководството, заяви сърбинът. 

- В България престоят ми беше кратък. Работих за един велик, огромен клуб и съм много доволен, че живях и работих в София. Между другото, дойдох във вашата страна с идея и намерение да помогна на "Левски" да спечели трофей, но към онзи момент тези очаквания не бяха реални.

Във футбола всичко зависи от резултатите, но аз винаги съм вярвал в себе си, в работата, в която върша. Но е важно и хората около теб също да ти вярват. Ситуацията в "Левски" беше малко по-различна, но това е част от живота.

Аз бях много щастлив да работя в голям клуб, бях щастлив да живея в прекрасен град като София. Бях много щастлив да имаме такава публика, която много ни помагаше, но хората, които управляваха клуба тогава решиха да постъпят така. Но това е част от играта.

Все още подържам контакт с администратора Райко Якимов. Той е прекрасен човек. Голям фен на "Левски" и човек, който много страда за клуба в последно време. Работих много добре с него и смятам, че той и хората като него са истинският "Левски". За мен Райко е най-добрата част от "Левски", но искам да ви кажа, че наистина за мен беше удоволствие да работя за този клуб и бях много щастлив през това време. И пожелавам на Левски скоро да се върне на подобаващото му се място. И се надявам да спечелят срещу Лудогорец. Те имат голям шанс да играят до финала и се надявам да успеят да направят тази важна крачка."

Йоканович говори и за дължимите му заплати.

"Очаквах да решат този проблем доста отдавна, но те не решиха ситуацията. Сега сключихме допълнително споразумение и се надявам скоро от "Левски" да предприемат стъпките, които трябва да направят. Аз имах договор и съм се разписал черно на бяло. Изисквах честна дума. Те не я удържаха, затова и съм малко разочарован. Но при всички случаи, когато някъде няма пари, е много трудно да се плаща.

Затова се старая да им вляза в положение, но искам да ме разберете и да предадете думите ми правилно. Разбирам ситуацията и в положение като тяхното е трудно да си изискваш парите, но аз вярвам в мъжката дума. И държа на нея. Но когато тя не се спазва, ще съм длъжен да показвам документи, ако ме разбирате правилно. Не искам да говоря негативно за "Левски", защото това е голям клуб", каза още той.

В България Йоканович изкара 3 месеца начело на "Левски", но бе изгонен през октомври 2013 г.  заради незадоволителни резултати. По-добри дни на "Герена" обаче така и не настъпиха. Нещо повече - стигна се до една от най-грозните сцени в историята на българския футбол със събличането на наследника на Йоканович - Ивайло Петев. Сега "сините" са във втората шестица на "А" група, а Йоканович стана третият чужденец, извел тима си до промоция в английската Висша лига.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015