Българският футболен съюз и Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО) проведоха среща, свързана с реализацията и разпространението на Евро 2015 за юноши до 17 години. Страните размениха плакети за добра съвместна работа и подписаха споразумение за сътрудничество, според което всички притежатели на ISIC, EYC, ITIC, както и студенти на УНСС могат да се възползват от безплатен достъп до стадионите на първенството срещу показване на валидна карта/студентска книжка и лична карта на билетните каси.

Това ще бъде 14-то издание на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, на което страната ни е домакин. От 6 до 22 май, в рамките на 16 дни, на стадионите в Стара Загора, Сливен, Бургас и Созопол ще се изиграят 33 международни мача с участието на 288 футболисти и 200 служебни лица и официални гости.

Откриването на надпреварата ще се състои на 6 май 2015 г. в Стара Загора с двубоя между България и Хърватия (от 19:00 часа). Финалът, който ще определи носителя на трофея, ще се изиграе в Бургас.