Световният шампион по бокс в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър заяви, че вече е разузнал Владимир Кличко, отправяйки закана към украинеца. Американецът поднови наскоро тренировки, след като фрактура в дясната ръка при победата над Бърмейн Стивърн в битката за титлата на Световния боксов съвет. Той е първият американец с пояс в тежката категория от 2006 година насам и се очаква да се изправи срещу Кличко през 2016 година.

„Кличко губи постепенно огромното си предимство срещу своите съперници. Стана страхотен мач и точно заради това бях в залата. За мен той се явяваше по-скоро начин да разузная Кличко. Видях това, което исках. Мога да кажа, че Кличко постепенно губи своята преднина срещу останалите. Горд съм от представянето на Брайънт Дженингс, защото той свърши страхотна работа на ринга. Той даде всичко от себе си, но сега е време светът да отправи поглед към Кличко и Уалйдър. Искам това да бъде най-големият мач в историята на бокса", коментира Уайлдър победата на Кличко срещу Дженингс.

Уайлдър, който има 33 победи на професионалния ринг и не е губил мач до момента, като 32 от успехите му са с нокаут, ще присъства и на "най-голямата битка в историята на бокса" между Мани Пакиао и Флойд Мейуедър на 2 май (събота) в Лас Вегас.

„Мейуедър най-вероятно ще спечели, но ако мачът продължи дълго, победата ще бъде за Мани. Ако трябва да избирам, Флойд ще бъде победител. Той има много да губи, а Мани - не. И двамата получиха мача, който искаха. Време е да видим кой е най-добрият”, каза още Уайлдър.