Берое надви с 2:0 Лудогорец и по този начин стана деветият отбор от "А" група, който е побеждавал шампионите - нещо, за което ЦСКА още мечтае.

Първият тим, ударил разградчани в елита е Литекс. Това се случи през есента на 2011 година, когато "оранжевите" спечелиха с 2:1. Общо Литекс има три успеха над Лудогорец, с толкова е и "Левски" - две в София (1:0 и 3:2) и една в Разград (1:0 на 7 декември 2013 г.). Черно море пък два пъти е побеждавал разградчани - 3:1 на "Тича" и 2:0 на "Лудогорец Арена" през пролетта на 2012 г.

Успехи над Лудогорец са записвали още Славия, Любимец, Хасково, Черноморец и Локомотив (Пловдив), а ЦСКА продължава да преследва историческа първа победа над разградчани в "А" група. 

Преди мача под Аязмото в събота Берое имаше цели 6 загуби от Лудогорец в осемте им двубоя. В две от срещите пък не беше излъчван победител, за да стигнат най-после Петър Хубчев и футболистите му до трите точки срещу този противник.

Припомняме, че през февруари тази година двата тима се противопоставиха на 1/8-финалите за Купата на България. Берое надделя в първия двубой с 2:1, но отстъпи като гост в Разград с 0:1 и отпадна.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015