Единствената цел пред Локомотив (София) е отборът да се класира за Европа. Това обяви авторът на единствения гол в мача с "Ботев" (Пд) Емил Гъргоров. Както е известно, "железничарите" са на второ място с 50 точки.

"Повече се наблягаше на битката. Теренът не позволява много да се играе добър футбол. Успяхме с борбеност да победим и този гол стига за трите точки. Включих се, с Данчо Тодоров се разбираме много добре още от ЦСКА, много пъти ми е подавал така и това не е изненада, само хубав завършек на неговото центриране”, заяви Емил Гъргоров пред "Диема спорт".

И той като треньора Васев подчерта, че при „железничарите” няма поставена цел да се спечелят сребърните медали, но вече си поставят за цел участие в Лига Европа.

"Ние се борим мач за мач. Засега се получава, надявам се и занапред да се получава и накрая ще видим къде сме. Няма цел, не са ни казали никаква цел да гоним. Разбира се, искаме да играем в Европа, тъй като ни се отдава възможност".

"Има едно настроение при нас, защото правим добри мачове. Допринасям с моя опит, но и моите колеги дават всичко от себе си и без тях няма да постигаме победи."