Треньорът на Локомотив (София) Димитър Васев не мисли за второто място в класирането на "А" група. "Железничарите" събраха 50 точки след успеха с 1:0 над "Ботев" и вече са на пет зад лидера Лудогорец и на четири от третия ЦСКА. Специалистът призна, че целите в отбора се поставят от самите футболисти.

"Ние имахме и други атаки освен головата. Наистина труден мач, но не сме и очаквали, че ще бъде лек. Познаваме добре "Ботев". Това е стойностен отбор с добри футболисти. Знаехме, че и теренът ще бъде препятствие. Съобразихме се и с това при определянето на тактиката. Трябваше да сме добре подредени и макар да не започнахме убедително, в течение на срещата се подобрихме. Един такъв двубой предвещава грешки и единоборства, затова се радвам, че успяхме да се възползваме от тях", коментира Васев.

"Отборът и футболистите ни не позволява да притежаваме по-дълго топката. Акцентираме върху това да играем с повече хора в отбрана и на откраднатите топки, след което бързо да преминаваме в атака."

"Аз не мисля за това второ място. Самите футболисти искат да си поставят цели, които да преследват и имат възможности за това. Всяко спъване оттук нататък може да се превърне в падане, защото мачовете намаляват. До края във всеки двубой ще има напрежение. Всички отбори имат шанс за класиране, може би само титлата е решена."

Васев коментира и бурната реакция на Йорданов Тодоров след смяната му. Ветеранът асистира за гола на Гъргоров в 60-ата минута, след което бе заменен. "Не е важно Йордан да е доволен, а отборът да спечели."

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015