Григор Димитров даде интервю пред БиТиВи. В него той се върна в първите си години като тенисист, коментира актуални събития около себе си, както и връзката с Мария Шарапова.

"Вниманието към мен?! Има плюсове и минуси. Не е лесно, особено по турнири. Тогава имаш да даваш интервюта и неща, които са задължителни преди турнира. Трикът е да останеш сам в обвивката си и да си концентриран. Обичам да се разхождам преди вечеря или след вечеря. Това ми помага да се отърся от случилото се през деня и да се концентрирам за нещата от следващия ден", заяви Григор Димитров.

"Израствайки, баща ми беше треньора, който много ми помагаше. Майка ми беше неизменна част, всичко правехме заедно. Когато бях редовен ученик, винаги сме имали синхрон в нашето семейство. Това винаги помага. Какъв ученик съм бил?! Не си спомням много-много, но внимавах в час, когато се налагаше. Спомням си, че седях на първия чин, лявата седалка, най-вляво на редовете", допълва тенисистът.

На въпрос, кой те запали по тениса, Димитров отговори: "Всеки ме пита това. Не мога да отговоря на този въпрос, тъй като за мен нямаше нищо освен това. Баща ми беше треньор от самото начало, всичко стана натурално. Никой не ме е карал да излизам на корта, да ходя на тренировки, цялото желание идваше от самия мен. В моменти, в които усещах, че искам да направя нещо голямо, тогава дойде и помощта не само на родителите ми, а и на хората около мен."

На въпрос, как отпускаш в цялото това ежедневие, Григор каза: "Почивам си, когато летя. Винаги имам дълги полети с изключение на тези няколко месеца, в които турнирите са в Европа. Гледам във всеки момент да си почивам, да прочета някоя книга, да гледам филм, за да разнообразя ежедневието си. Винаги се стремя към това."

Григор коментира и слуховете, че Пийт Сампрас се е предложил за негов треньор: "Доколкото бях чул, бяха го споменали в друго интервю. Трогнат съм, какво да кажа друго. Трогнат съм, но наистина всеки е индивидуален. В момента съм в пълен контрол и хармония с нещата около мен. Имам добър отбор зад себе си. Ако недай Боже нещо трябва да се направи като промяна, бих го казал аз първи, а не някой друг."

На въпрос, какво си казват противниците преди да излязат на корта, българинът коментира: "Нищо, не си говорим, просто се поздравяваме. Никога не съм искал да бъда лицемер, не съм искал да се показвам в друга светлина. Това, че се усмихвам на противника преди да излезем на корта, го правя, защото така го чувствам. Приятели с Джокович?! Приятели е силна дума, на добри начала сме, но всеки гледа да задмине другия."

Григор потвърди, че не е водил до сега Мария Шарапова в България, но ако това се случи, ето къде ще я заведе: "Да, искам някой ден да доведа Мария у нас. Иска ми се двамата да имаме време без нищо да правим, да се насладим на свободното си време. Например бих й показал Рилските езера, природата като цяло. Питат ме за България, по-често и по-често. Разказвам им, но доколкото аз съм запознат. Знам, че тук има винаги добра храна, добра атмосфера и съм горд да кажа, че съм българин."

"След десет години си представям да съм задоволен с кариерата си. Семейство, деца, разбира се. Не бих ги направил тенисисти. Не (смее се). Те винаги ще са близо до мен. Какъвто избор да направят, но да е техен. Може би това е най-добрият пример, който ми дадоха моите родители, да направя аз своя избор", завърши Григор Димитров.