ЦСКА гостува на Литекс в дербито на 27-ия кръг на „А” група, което ще започне в 20:00 часа на стадиона в Ловеч и ще бъде следено на живо в БЛИЦ. Главен съдия на битката ще бъде Станислав Ставров.

Срещата се явява директен спор за третото място, а двата тима имат амбициите и да скъсят дистанцията от лидера Лудогорец, който вчера загуби с 0:2 гостуването си на Берое. Преди днешната битка в Ловеч „червените” са с 46 точки, докато домакините са с 44. Разградчани са на върха с 55.

ЦСКА ще преследва първи гол от началото на годината в „А” група и първа победа. Отборът на Галин Иванов няма попадение в противниковата врата повече от 700 минути. Литекс също не може да се похвали с много добра форма. „Оранжевите” имат две минимални победи в последните си пет двубоя от първенството.

Кадрови проблеми съпътстват треньорите и на двата тима. Красимир Балъков няма да може да разчита на трима от основните с футболисти, които са наказани - Румен Руменов, Антон Неделков и Никола Колев. През седмицата няколко играчи имаха здравословни проблеми и не се знае дали ще могат да участват пълноценно в двубоя с ЦСКА.

Наставникът на ЦСКА Галин Иванов не може да използва вратарят Максимс Уваренко, както и халфовете Маркинцос и Бъркляча. Другият страж Якуб Дивиш също е със здравословни проблеми, което означава, че на вратата със сигурност ще застане Анатоли Господинов. В редиците на „червените“ се завръща капитанът Валентин Илиев, а Стивън Сънди продължава да бъде наказан.

ЛИТЕКСЦСКА
20:00 часа, пряко по Диема Спорт
Градски стадион Ловеч
Съдия: Станислав Ставров

Вероятни състави:
ЛИТЕКС: Винисиус Баривиейра, Страхил Попов, Рафаел Перес, Пламен Гълъбов, Васил Божиков, Кристиян Малинов, Петрус Бумал, Пауло Регула, Милчо Ангелов, Данило Асприля, Бьорн Маарс Йонсен

ЦСКА: Анатоли Господинов, Апостол Попов, Валентин Илиев, Александър Тунчев, Тончи Кукоч, Борис Галчев, Петър Витанов, Тони Силва, Неманя Милисавлевич, Хуан Фелипе, Стефан Николич

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015