Висшата лига официално има своя първи нов член от следващия сезон. Това е отборът на Уотфорд, който се води от изгонения от "Левски" Славиша Йоканович. По-рано днес "стършелите" спечелиха с 2:0 гостуването си на Брайтън и очакваха грешни стъпки на Норич и Мидълзбро. Точно това се и случи в срещите от 45-ия кръг на Чемпиъншип.

"Канарчетата" водеха като гости на Родъръм след гол на Гари Хупър в 59-ата минута. Независимо че в средата на първата част "Ню Йорк Стейдиъм" видя червения картон на Люис Грабан. С човек повече на терена домакините успяха да възстановят равенството с попадение на Джордан Овери в 86-ата минута. Попадение, което измъкна Родъръм от зоната на изпадащите, но и на практика лиши Норич от шанс за директно класиране за Висшата лига. Така "канарчетата" ще бъдат на поправителен в плейофите за влизане.

В същото време Мидълзбро също се издъни и по този начин спомогна в клубната каса на Уотфорд да влязат 120 милиона паунда за от следващия сезон. Боро допусна поражение с 3:4 в Лондон от Фулъм без Николай Бодуров. Домакините поведоха с 2:0 след голове на Майкъл Търнър и Рос Макормак от дузпа. Гостите се върнаха в срещата чрез Адам Рийч, но в 66-ата останаха с човек по-малко след червен картон на Джордж Френд, който извърши нарушение за дузпа. От бялата точка Макормак покачи на 3:1. Въпреки това Мидълзбро се мотивира и с попадения на Даниел Аяла и Кике възстанови статуквото и надеждите си за директна промоция. Но Макормак не бе съгласен с това, защото в продължението оформи своя хеттрик, а с него донесе и успеха на Фулъм.

Така в класирането лондончани са с 52 точки на 17-ото място, докато Боро е трети с 84 точки и ще играе плейоф.

Тази вечер, от 21:45 часа, може да стане ясен и вторият новак във Висшата лига. Бърнемут гостува на Болтън и при успех кръг преди края ще празнува класирането си за елита на английския футбол.