Изгоненият от „Левски” треньор Славиша Йоканович направи решителна крачка към промоция във Висшата лига на Англия. Днес тимът му Уотфорд победи с 2:0 като гост Брайтън и събра 88 точки, което го остави на върха в класирането на Чемпиъншип.

Трой Деней откри резултата в 29-ата минута, а в добавеното от рефера продължение на мача Матей Видра оформи крайното 2:0 за Уотфорд.

„Стършелите” на Йоканович имат един мач до края на кампанията и той е домакинство на доиграващия сезона Шефилд Уензди, където се подвизава бившият голмайстор на ЦСКА Серджиу Буш. При успех в мача, който е на 2 май, Уотфорд ще спечели директна първото място в Чемпиъншип и догодина ще играе срещу Манчестър Юнайтед, Челси и другите грандове в най-високото ниво на английския футбол.

Уотфорд може да се класира още днес за Висшата лига, но това може да стане при загуба на Мидълзбро от Фулъм. Боро гостува на Николай Бодуров и съотборниците му, а мачът започва в 17:00 часа.

Мидълзбро има 84 точки и мач по-малко от Уотфорд. Другият кандидат за директна промоция е Борнемут, който също е с 44 мача и 84 точки. Тимът домакинства на Болтън на 27 април. Ако гостите спечелят мача, това също ще гарантира промоция на Уотфорд. Първите два тима в крайното класиране се класират директно за Висшата лига, а заелите местата от 3-о до 6-о включително играят баражи.

В друг ранен мач от предпоследният кръг на второто ниво на английския футбол Шефилд Уензди загуби у дома с 1:2 от Лийдс. Серджиу Буш се появи в игра 5 минути преди края на срещата, но не успя да помогне на своя тим да стигне поне до точка.

Класиране в Чемпиъншип:
1.Уотфорд – 88 точки, 45 мача
2.Борнемут – 84 точки, 44 мача
3.Мидълзбро – 84 точки, 44 мача
4.Норич – 82 точки, 44 мача