Инфарктен успех с 4:3 над Тянджин Теда постигна отборът на Шидзяджуанг Йончен в среща от 7-ия кръг на китайската Суперлига. Както е известно, треньор на победителите е българският специалист Ясен Петров. А цветовете на тима пък защитава Георги Илиев.

Именно 33-годишният варненец изигра важна роля при успеха, след като с негов гол Шидзяджуанг изравни резултата в 57-ата минута. Интересно е да се отбележи, че за гостите се разписа бившият футболист на Литекс Уилмар Джордан, който откри в 20-ата минута.

След попадението на българския халф домакините добавиха нови две чрез Яакоб Муленга и Фенгтао Хуан в 61-ата и 69-ата. Тези голове обаче сяках доведоха от отпускане, от което Тянджин се възползва. Първо от дузпа Андрезиньо върна едно попадение в 75-ата, а пет по-късно Ернан Баркос възстанови статуквото - 3:3.

В герой за Шидзяджуанг се превърна Чао Ли, който в попадение в 85-ата донесе трите точки на водения от Ясен Петров отбор. С тях, преди изиграването на всички мачове, тимът от Йончен е девети с 8 точки, с какъв актив е и днешният съперник на следващата позиция.