Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде пресконференция по случай официалното обявяване на партньорството си с телекомуникационна компания. Гришо говори пред медиите за очакванията си за сезона, представянето си до момента. Хасковлията коментира и ситуацията с назначаването на нов треньор. Направи впечатление, че към него нямаше нито един въпрос за връзката му с Мария Шарапова.
 
„Сезонът сега започва. В началото имах проблеми на турнири, на които съм играл силно или съм мислел, че мога да играя добре. Със сигурност в Монте Карло беше един от тези дни, когато нищо не се получаваше, каквото и да направя. Започнах сезона на клей много добре, което беше една от основните ми цели. В момента целта ми е да играя по-добре на „Ролан Гарос“, но това става стъпка по стъпка. Сега предстои турнира в Истанбул. В неделя в 3:00 часа ще тренирам с Роджър Федерер,“ коментира най-добрият български тенисист.
 
„В момента ситуацията с добавянето на нов треньор е деликатна. Работим и обсъждаме това с моя екип и мислим как да го направи по най-добрия начин“, заяви Димитров.
 
„Нямах добра настройка преди турнира в Акапулко. Имах проблем с корта и ракетите. Има такива моменти, които в някои мачове са неизбежни. Случва се. Те ми отнемат от подготовката. Тъй като работиш с нови неща. Изборът на ракета минава през много фази. Мисля, че с подкрепата на „Уилсън“, ракетата се получава много добре. До края на годината ще имаме точния модел“, анализира хасковлията.
 
„Напрежение винаги има, но аз харесвам това усещане. Тогава съм по-концентриран. Много е трудно да държиш концентрация на високо ниво през голяма част от годината, което се отразява на играта и подготовката. Има време до мачовете за Купа Дейвис. Надявам се да съм в добра форма, тъй като имам и нужда от почивка“, добави Гришо.
 
„Винаги се целя към върха. Ако имам добри резултати, това е неизбежно да се случи. Сега не мога да кажа какви са ми целите. Всеки път играя, за да постигна нещо повече. За момента Новак Джокович е най-добрият. Всеки има слаби периоди, както с Надал в момента. Не знам какво е положението с него. Може да има проблеми извън корта. Това са фактори, които не можем да разберем и можем само да гадаем“, коментира Григор Димитров.
 
„Подкрепата на българите е уникална. На всеки турнир виждам знамената. Това ме кара да чувствам горд, че съм българин. Винаги е приятно, когато играеш с най-силните тенисисти като Джокович, Надал и Федерер, да виждаш знамето на родината си и да чуваш името си от трибуните,“ обяви тенисистът.