Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов е категоричен, че щангистите ни ще участват на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Пред „Канал 3“ олимпийският шампион от Барселона’92 заяви, че резултатите от пробите в Кьолн оневинява треньорите и щангистите.
 
„За нас резултатите от пробите в лабораторията в Кьолн означават, че за пореден път сме невинни. Очаквах тези резултати. Ние работим с тази фирма от юли 2011 година. Още в Хърватия работих с тях. Проблемът не е в самата фирма, а някъде в доставки на компоненти или нещо друго. Очаквам всеки момент да станат ясни резултатите от Б пробите. Пробите се бавят, защото и в Международна федерация са от значение за самия случай. Де факто ние сме рецидив в световното вдигане на тежести, но този случай действително е много по-различен и те в момента изчакват всички видове лабораторни изследвания, за да се убедят, че ние сме невинни“, коментира Иванов.
 
„Поне пет човека бяха готови за медали на Европейското. Като наказания по новия антидопингов кодекс може и да не се стигне до наказания. Не очаквам и не искам извинения от хората, които ни нападаха. Ще бъдем на олимпийските игри в Рио де Жанейро, бъдете сигурни! Не може всички проби да показват наличието на тази забранена съставка в добавката и ние да сме виновни. Няма логика. Ние не сме виновни. Колкото и това да е рецидив в нашия спорт, ситуацията в момента е съвсем различно“, добави треньорът на щангистите.