Действащият носител на трофея Севиля стигна драматично до 2:2 при гостуването си на Зенит в Санкт Петербург и с общ резултат 4:3 се класира за 1/2-финалите в Лига Европа. В първата среща андалусци бяха спечелили с 2:1 на свой терен.

Двубоят на стадион „Петровский” бе с по-добро начало за гостите, които още в 6-ата минута поведоха след точно изпълнена дузпа от колумбиеца Карлос Бака. Нарушението за дузпата извърши Нето срещу Витоло. Домакините така и не можаха да се отърсят от шока и до края на полувремето не съумяха да изравнят.

Малко след почивката в 48-ата минута венецуелският нападател Хосе Рондон изравни за 1:1 и върна надеждата на руския гранд. Възпитаниците на португалския специалист Андре Вияш-Боаш стигнаха и до пълен обрат в 72-ата минута, когато Хълк вкара топката във вратата на Бето за 2:1, а асистенцията бе записана на името на Игор Смолников.

Зенит натисна в края в търсене и на трети гол. Точно когато всички очакваха той да падне във вратата на гостите, след като в 82-ата и Хосе Рондон бе много близо до него, но вратарят Бето спаси, Севиля направи бърза кнтраатака в 85-ата минута, когато Витоло изведе Кевин Гамейро, който вкара за 2:2 и сложи точка на спора.

Така Севиля продължава да защитава трофея си от миналия сезон и очаква следващия си съперник на жребия за 1/2-финалите утре от 14:00 часа българско време в Нион.

sev.jpgzen.jpgЗенит - СЕВИЛЯ 2:2
(в първия мач 1:2, общ резултат 3:4)
0:1 Карлос Бака (6-дузпа), 1:1 Хосе Рондон (48), 2:1 Хълк (72), 2:2 Кевин Гамейро (85)

Санкт Петербург, стадион "Петровский"
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

0.9zZEN.jpg