Локомотив (Мездра) разби с 4:0 „Ботев” (Враца) в регионалното дерби от XXIV кръг на „Б“ група. В герой в мача се превърна Николай Цветков-Демона, който вкара два гола за домакините. Той се разписа в 34-ата и в 67-ата минути. Щастливият капитан на Локомотив (Мз) сподели пред БЛИЦ, че посвещава двата гола на дъщеричката си, която днес празнува първия си рожден ден. Останалите две попадения бяха дело на Стоян Димов (28) и Георги Стоичков (90).

С победата Локомотив (Мездра) направи поредната крачка към спасението. Воденият от Иван Редовски тим събра 32 точки и се утвърди на 10-ото място, а врачани остават под чертата с 25 точки.

В същото време лидерът Монтана над Бургас с 2:1 като гост. Срещата се проведе в Поморие. В 18-ата минута Георги Пашов откри резултата за гостите, след като засече центриране на Минчев – 0:1. В 39-ата минута Мирослав Антонов покачи на 0:2. В 83-ата минута Симеон Мечев изпълни прекрасно пряк свободен удар и намали резултата – 1:2. С успеха Монтана са вече сигурни участници в елита от новия сезон.

Третият в класирането - Локомотив (Горна Оряховица), не успя да спечели в трети пореден мач след 1:1 с Добруджа. Мирослав Иванов - Деко откри за домакините в 25-ата минута, но Костадин Ничев изравни в 58-ата. След второ поредно равенство пред своя публика футболистите на треньора Сашо Ангелов вече имат две точки по-малко от Пирин и четири повече от Банско.