Литекс спечели с 1:0 срещу Лудогорец в дербито на върха при дублиращите отбори. "Оранжевите" надиграха съперника си, но вкараха само едно попадение, дело на нападателя Георги Минчев. Голмайсторът на Младежката група се разписа в 19-ата минута от дузпа за спъване на Александър Георгиев.

За минималната загуба на разградчани основна заслуга има стражът Георги Аргилашки, който спаси още шест опасни положения за гол. Галин Минков на два пъти, Минчев, Неделчев и Гълъбов обаче не можаха да го преодолеят. На вратата на ловчанлии също на висота се представи и Александър Конов.

"Литекс бе ощетен от реферите, които не признаха чист гол при една ситуация, когато топката премина голлинията преди да бъде изчистена от вратаря", посочват от ловешкия клуб на официалния си сайт.

С победата момчетата на наставника Евгени Колев утвърдиха лидерската си позиция в класирането. Литекс събра 57 точки и води с 6 пред втория Лудогорец. Трето и четвърто място в подреждането делят Берое и "Ботев" с по 40 точки. Петият "Левски" приема шестия ЦСКА утре от 16:00 часа на изкуствения терен на "Герена".