Дисциплинарната комисия на БФС нанесе тежък удар върху "Ботев" (Враца), който води люта битка за оцеляването в "Б" група с още няколко отбора. След скандалите от мача с Пирин (Разлог) (0:0) врачани бяха лишени от домакинство за две срещи и им е наложена 5000 лева глоба. Паричната санкция е заради атакуваната кола на рефера Ивелин Занев от фен на "Ботев". Вече стана ясно, че емблематичният ултрас Венци Морския е потърсил саморазправа със съдиите. Той с лакът е успял да пукне предното стъкло на автомобила на реферите от Русе, което доведе до тежките санкции за клуба.

Треньорът Адалберт Зафиров пък няма да може да разчита на двама от титулярите си - Румен Рангелов и Дарко Савич, които са със спрени състезателни права и са аут за важния мач утре срещу Локомотив (Мездра). Мачът е в Мездра, където и врачани домакинстват заради ремонта на клубния си стадион. 

Решенията на Дисципа след 23-ия кръг в "Б" група:
Наказаните футболисти:
Николай ДИМИРОВ (Пирин Разлог) - 1 мач и 75 лева
Николай ХАДЖИНИКОЛОВ (Пирин Разлог) - 1 мач и 75 лева
Атанас ФИДАНИН (Локомотив Горна Оряховица)  - 1 мач и 75 лева
Антон КОСТАДИНОВ (Пирин Благоевград)  - 1 мач и 75 лева
Денис ПИДЕВ (Верея) - 1 мач и 75 лева
Петко ГАНЕВ (Верея) - 1 мач и 250 лева

* За други нарушения, на основание чл.34, ал.1, т.6 ДК наказва Радостин Кишишев – ст.треньор на ПФК „Бургас” Бургас с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 125 лева.

* За увреждане на МПС на длъжностно лице в „района на стадиона”, на основание чл.37, ал.1, т.5 – ДК наказва  ПОФК"Ботев" гр. Враца с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

* ДК спира състезателните права на Румен Ивайлов Рангелов състезател на ПОФК „Ботев” Враца.

* ДК спира състезателните права на Дарко Савич състезател на ПОФК „Ботев” Враца.

* За случилите се инциденти на срещата от 23 кръг на „Б” ФГ между отборите ПОФК „Ботев” Враца  - ПФК „Пирин” Разлог, ДК призовава гл. и ас. съдии за следващо заседание.