Председателят на сдружение "ПФК Ботев Пловдив 1912" Апостол Апостолов и президентът Иван Джиджев говориха на пресконференция днес за заемите и задълженията на "жълто-черните". Джиджев посочи, че клубът е свил четири пъти бюджета си спрямо периода на управление на Цветан Василев, като 14 футболисти са били освободени.
 
„През юли и август клубът беше в критично състояние. В момента, когато КТБ беше поставена под особен надзор, имахме едва 90 000 лева. Отборът беше на лагер в Австрия с блокирани карти, блокирани сметки. Тази ситуация продължи до септември. За наша радост с общите усилия на екипа  успяхме да преструктурираме и бюджетът, и финансите, и договорите с всички състезатели и администрацията. От септември месец вече продължихме работата с бюджет четири пъти по-нисък и осигуряване на финансиране, което продължава до днес, макар че е трудно клубът да функционира и да се развива нормално”, обясни Джиджев.
 
Бюджетът на "Ботев" е бил и сериозно разклатен от Лудогорец. Разградчани имаха да дават пари по трансферите на Абел Анисе и на Юнес Хамза. Те обаче са изкупили дълга на "Ботев" към семейство Павлови за преминаването на Тодор Неделев в немския Майнц 05. „Очаквахме приходи от Лудогорец. "Ботев" действително има два казуса, свързани с предходни договори, свързани с Анисе в ЦСКА, и преди това с трансфера на Тодор Неделев. Сложни казуси, по които миналото лято търсехме решение. Лудогорец влезе в тези казуси, откупи фактически тези наши задължения. И вместо да плати сумите, които се очакват за "Ботев", той ги плати по линия на тези два кауза. Аз няма да коментирам кои са верните и точните решения, но ние разчитахме на тези средства. Втората причина е несъстоялият се договор с досегашния осиновен спонсор „Виваком”, каза още президентът на "Ботев" (Пловдив).
 
Джиджев потвърди, че е бил взел заем в размер на 500 000 лева - "Да, има такъв заем, взехме го преди две седмици. Той е свързан с компенсиране на тези средства. Той трябва да бъде възстановен до 1 юни, когато очакваме последния транш от Тодор Неделев. Той е 1/3 от средствата, които очакваме да получим."

"Ботев" ще приеме цесията, която Лудогорец направи по плащането на транша за частния клуб Ботев 2002 по трансфера на Неделев в Майнц. "Споровете ни с Лудогорец обаче остават", допълни Джиджев, който говори и за раздялата с вече бившия изпълнителен директор на "Ботев" Тервел Златев - „Досегашният прокурист Тервел Златев беше в договорни отношения с клуба до края на май. Започнахме разговори с него за предоговоряне на договора. Имаше нови клаузи в него за ограничаване на правомощията и възнаграждението му. Той не прие предложението и се разделихме.“

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015