Четири милиона лева са необходими на "Ботев" (Пловдив), за да бъде завършена реконструкцията на двете трибуни на стадион "Христо Ботев". Това стана ясно по време на пресконфереция, дадена от председателя на сдружение „ПФК Ботев Пловдив 1912” Апостол Апостолов и Иван Джиджев, който остава президент на "жълто-черните".

"Нямаме ясно решение за стадиона. Имаме проектно решение за програма минимум. Тоест стадионът да бъде завършен до етап, на който може да се лицензира с по-малък капацитет и категория. И за този вариант обаче са нужни много средства, които към момента не могат да бъдат набавени", обясни Джиджев на брифинга в Коматево.

"За завършването на двете трибуни и нужната инфраструктура, за да играе "Ботев" на "Колежа", са нужни 4 милиона лева. Търсим варианти. Надявам се да намерим решение, за да може "Ботев" да приема мачове от "А" група на стадион "Христо Ботев", макар и само с две завършени трибуни", добави Апостол Апостолов, който в момента е мажоритарен собственик на клуба.

"Не искаме да обещаваме неща, които не можем да изпълним. Всеки един от нас търси варианти, включително и аз", каза още Апостолов.

"Г-н Джиджев е изключително обективен ръководител и желаем той да продължи досегашната си дейност в клуба", добави началникът.

"Модерната база, с която разполагаме и работата на треньорите с подрастващите в школата вече дава резултат. В мъжкия тим влизат млади и перспективни момчета", изтъкна Апостол Апостолов.

Шефовете на "Ботев" (Пловдив) признаха, че ако до шест месеца не се намерят пари, общинските съветници може да преразгледат решението за концесия.

За 15 май е предвидено ново събрание на акционерите на клуба. На него са поканени ТЦ-ИМЕ. Те трябва да отговорят най-късно до утре дали ще присъстват. Настоящите началници на "Ботев" са се отказали от идеята да се прави одит. Феновете пък ще имат ключово значение при евентуална продажба на акциите на клуба. Ако някой прояви интерес към тяхното закупуване, първо ще се направи широк дебат с бултрасите и едва тогава ще правят каквито и да било сделки.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015