ЦСКА загуби от Локомотив (София) с 0:1 и продължи агонията си от началото на годината. След двубоя част от феновете съблякоха футболистите и им взеха фланелките. Разгоря се и скандал между Тони Силва и агитката, която го обиждаше с расистки епитети. Част от ултрасите твърдят, че португалецът им отвърнал със среден пръст. Малко по-късно Тони Силва бе подложен на гнусна атака в социалната мрежа "Фейсбук". Самият той показа какво съобщение е получил. Използвани са фразите - "Ти си шибана маймуна", "Пу*ка" и "Махай се от ЦСКА, ко*еле".

По повод полученото съобщение Тони Силва написа следното: "Искам да кажа на феновете си в ЦСКА, че не съм тук заради парите. В ЦСКА съм година и половина и ще бъда тук винаги в лоши и добри моменти. Тук съм, защото искам да остана в ЦСКА. ЦСКА ми дължи пари, но съм тук и това, което казвам, че съм само за пари не е истина. Искам да кажа на феновете да ни уважават, не съм направил нищо лошо на клуба и на феновете и играчите не заслужават тези фенове, които никога не се отказват. Съжалявам да го кажа, но някои фенове не заслужават уважение, наричат ме негро, маймуна, не приемам расизма. Искам да се извиня на феновете, ако съм направил нещо грешно."

Под написаното от футболиста на ЦСКА се разразява ожесточен спор между фенове. Част от тях го защитават, като твърдят, че той е единственият конвертируем футболист, от когото може да бъдат изкарани пари за клуба. Други са категорични и пишат твърдо против Силва, като настояват да се маха от ЦСКА. "Ако е показал среден пръст, няма място в ЦСКА", пише фен на "червените".

silva.jpg