Първият треньор на световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко в Германия Андрей Сливински разкри, че бившият му възпитаник не винаги е бил толкова уверен преди срещите си. Специалистът описва украинското страшилище като "посерко" преди 20 години.

"Преди мач Владимир почти се изпускаше в гащите. Често изчезваше в тоалетната и се връщаше пребледнял оттам. Преди мачове беше толкова нервен, че почти се разплакваше, въпреки че дори да му държиш едната ръка зад гърба, щеше да бие", разказва Сливински пред немския таблоид "Билд".

Изданието припомня, че Владимир Кличко започва да се боксира в Германия на 19-годишна възраст в тима на Спарта (Флензбург), който го привлича, защото брат му Витали е наказан за допинг. Младият тогава Владимир получава по 2000 германски марки на мач, безплатни самолетни билети до родната му Украйна и квартира от 45 кв/м.

"Когато отидох на летището в Хамбург да го посрещна, той не знаеше бъкел на немски. Освен "данке" и "хало" не обелваше друга дума. Това бе много тихо пътуване, в което той само кимаше с глава, когато аз му казвах нещо", спомня си мениджърът в Спарта (Флензбург) Норберт Цевун.