Пресата в Италия продължава да засипва със суперлативи Ивайло Чочев, който вчера отново блесна за Палермо, отбелязвайки двата гола за успеха с 2:1 срещу Дженоа. Най-авторитетният спортен вестник на Ботуша "Газета дело Спорт" посвети материал на българския полузащитник, с който прогнозира ключовата му роля в тима на Палермо през следващия сезон. Изданието отбелязва, че Чочев е любимец на президента на сицилианци Маурицио Дзампарини.

"Едно ново име излезе на сцената през последния кръг - Ивайло Атанасов Чочев. 22-годишният българин вкара последните три гола за Палермо в последните два мача и след едва 562 минути отбеляза първите си две попадения в един мач срещу Дженоа. Миналото лято Дзампарини плати на ЦСКА и момчето бързо стана едно от протежетата на президента. След есенния полусезон Дзампарини възнегодува от малкото игрови минути на Чочев: "Не разбирам защо Ивайло играе толкова малко", каза тогава Дзампарини", пише в материала на "Гадзета дело Спорт".

Добри думи за Чочев казва и италианският кондиционен треньор на България Роко Перота, който е работил с него в ЦСКА. "Чочев не бива да избързва. Той притежава талант, който ако развие, ще стигне далеч", казва Перота.

"Българинът има всички предпоставки да се превърне в голям хит през следващия сезон в Серия "А", посочват още в "Газета дело Спорт".