Валентино Роси с Ямаха спечели втората си победа при едва третото състезание за сезона в Moto GP. Доктора триумфира в Гран при на Аржентина, изпреварвайки водещия почти през цялото време шампион Марк Маркес с Хонда две обиколки преди края.

Роси настигна Маркес три обиколки преди края и направи неуспешен опит да го изпревари. Маркес избра различна траектория в завоя и на излизане от него си върна лидерството. След това Роси отново мина пред Маркес две обиколки преди края. Световният шампион опита отново веднага да си върне водачеството, но се удари в мотора на Доктора и падна, което го изхвърли от състезанието.

Андреа Довициозо с Дукати завърши втори, а Кал Кръчлоу с Хонда се пребори за третата позиция с Андреа Яноне с Дукати на последния завой и зае място на подиума за първи път този сезон.

Хорхе Лоренсо с Ямаха остана пети, а Брадли Смит също с Ямаха навакса след лош старт и финишира шести. Алекс Еспаргаро със Сузуки е седми пред брат си Пол Еспаргаро с Ямаха, а Скот Рединг с Хонда и Винялес със Сузуки допълниха топ 10.

След първите три кръга Валентино Роси е лидер с 66 точки, следван от Довициозо с 60 и Янонен с 40. Световният шампион Марк Маркес е едва пети с 36, а пред него е и сънародникът му Хорхе Лоренсо с 37. Следващият четвърти кръг от Moto GP е в Испания на пистата „Херес” от 1 до 3 май.