Президентът на Литекс Трифон Попов също като Красимир Балъков изрази недоволството си от съдийството на мача с Лудогоред, загубен от "оранжевите" с 1:3. Началникът съобщи, че ще бъде подадена жалба срещу оглавяваната от Ивайло Стоянов бригада.

"Причините за загубата са, че когато останахме 11 на 10, трябваше повече да държим топката. Другата причина е съдията. Абсолютно заслужено изгони техен играч (б.р. - Жуниор Кишада), после какво му стана? Нямам обяснение. При техния втори гол фаулът беше доста измислен, подаваме жалба, много съм афектиран", каза Попов.

"Съдията беше под всякаква критика, не отиваше на духа на мача. Не само главният съдия според мен", продължи шефът в ловешкия клуб.

Относно напрежението между двата клуба, Попов коментира - "Каквото повикало, такова се обадило. Може и това да е повлияло на съдията. Целият мач беше накъсване на играта."

"Другата причина за загубата е, че ние играем с доста млади момчета. Това също даде отражение", обясни още Трифон Попов.

Попитан дали ще стиска палци на Лудогорец на реванша им с "Левски" за Купата с оглед евентуалното значение на двубоя за класирането на Литекс в евротурнирите, Попов отговори - "Ние си гоним най-малко третото място. Който е по-добър, нека да победи."

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015