Волейболистките на Марица (Пловдив) са новите носителки на Купата на България. На финала "жълто-сините" ликуваха след петгеймова битка, в която надделяха с 3:2 (25:21, 16:25, 25:20, 25:27, 15:12). Сблъсъкът за трофея се състоя в столичната зала "Христо Ботев". Така маричанки спечелиха трофея, който е втори в тяхната история, след като го бяха извоювали и през 2012 година. За волейболистката на "жълто-сините" Таня Събкова пък това е втора поредна година на върха, след като през миналата тя спечели Купата с "Левски".

Финалът беше изключително емоционална битка, в която имаше много равностойност, обрати и интрига за радост на публиката.

В тайбрека драмата бе пълна. Играта бе равностойна и резултатът вървеше точка за точка до 11:11. В този момент волейболистките на "Левски" не  издържаха на напрежението и отбелязаха две последователни грешки. Това даде предимство на състезателките на Иван Петков, които не пропуснаха и спечелиха гейма с 15:12, а с това и Купата на България.

Реализатори за победата на Марица станаха Таня Събкова и Ани Радичева с по 18 точки, а Силвана Чаушева добави 13. За "Левски" най-резултатна бе Мирослава Паскова с 22 точки.